söndag 28 augusti 2016

På plats...

... i nya lägenheten! Det har varit några intensiva dagar sedan i torsdags men nu är lägenheten faktiskt helt färdig. Vi fixade det mesta redan dag ett; hämta nyckel, flytta in allt vi hade med från fastlandet, tömma förrådet till förra lägenheten, flytta in allt från det förrådet till nya lägenheten, hämta sängen på Mio, hämta en soffa (12 mil t/r, fml) och köksstolar här i Visby, flytta in alla dessa grejer och ställa i ordning det mesta, montera alla möbler... dag ett, alltså. Vi höll seriöst igång mellan 07.00-01.00 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt jävla liv! Fredag, lördag och söndag gick åt till att inhandla sådant som fattades och liksom forma lägenheten och bära upp allt till förrådet. Det har varit INTENSIVT(!) men förstås också väldigt kul! 

Jag kan inte beskriva hur jävla hemma jag känner mig! Det här känns inte ens som en studentlägenhet nu, där man är några år för att man "inte har råd med någonting bättre" eftersom ekonomin inte tillåter. Det känns som en riktig, ombonad och varm lägenhet där det finns rum för att trivas. Det är en fantastisk känsla, att känna sig så trygg. Så lugn som jag är inombords ikväll, när jag sitter i mitt hem med mina möbler och levande ljus spridda i varje rum, har jag inte varit på säkert 2-3 år. Hade glömt hur det kändes att vara på riktigt avslappnad. Ganska sjukt, egentligen. Här kommer jag trivas, sååå fint. <3 

Imorgon börjar skolan och jag är supertaggad! Så nu skall jag duscha och krypa ned under täcket. Bjur på lite bilder här nedan, men helheten kommer senare när jag har min systemkamera och vidvinkelobjektivet (som jag såklart glömde på fastlandet). En liten sneakpeak skall ni väl ha i alla fall! (JAG ÄR SÅ NÖJD MED ALLT!) 


Desperat försök att dölja Henkes LAN-kabel, görs bäst med en matta. Som han valde (han valde bra, det måste jag säga). 

Gardinerna åkte upp först igår eftermiddag - lagom i klang med eftermiddagssolen. Lägenheten badade i ett varmt ljus och det var bara supermysigt! 

Mitt kontor/vårt sovrum - looooove it! Sängen är f a n t a s t i s k ! Pisa kontinentalsäng från Mio. 

Hittade en superball kakeldekor på Garage1 i Visby. Min favoritaffär, ever. Jag kan gå där i timmar!




lördag 20 augusti 2016

Bordsrenovering och ny lya

Ja, men supjise supjise! Ny lya, igen. En lya som jag försökt få tag på i sisådär två år; en tvååååa! 3,5 år i kö och vi flyttar in den 25:e augusti. Det är en liten tvåa, 40 kvm, men det är en tvåa! *happydance* Eftersom den är omöblerad till skillnad från andra studentlyor så har vi varit tvungna att fixa möbler, någonting som tagit upp min tid sedan vi kom hem från London (det var två smärtsamma veckor i väntan på besked från Gotlandshem). Nu är faktiskt allt fixat! Soffa, soffbord, sängbord, sänggavel, säng (kontinentalsäng från Mio, i mitt hjärta!), matbord, stolar... rubbet! 

Jag hade inget skrivbord sedan tidigare, förutom ett sketet ett från IKEA vars livslängd i princip är förbrukad. Men så en dag gick jag ned i källaren för att se om det kanske fanns någonting där som kunde vara intressant (hobbyrummet är smockat med möbler) och hittade syrrans gamla, superfina, i princip nya skrivbord med tre lådor i EK. I eeeeeek. Och det bara stod där och samlade damm! Jag gillade inte färgen så jag beslutade mig ganska snart för att påbörja "Uppdrag Renovering". Det har varit ett himla slipande och "målande" (det är ju inte målat, men kommer bannemig inte ihåg vad det heter, det är ju mer som en betsning liksom). Igår var allt slipande och "målande" färdigt, så nu är det enbart vaxning kvar vilket jag hoppas på att hinna med under morgondagen. Jag har även målat om ett gammalt slitet nattduksbord som skall få följa med. 

Men jag är kär i resultatet och i bordet. Det är bastant och blir himla snyggt, sedan älskar jag att det finns tre lådor också. Förvaring är alltid bra! 

Precis efter lager två. Sååå nöjd! Skrivbordet är matt, vilket inte riktigt syns på bilden. Kommer såklart en bild när det står i lägenheten senare. Kommer bli sååå fint! 

Den ursprungliga "färgen". Hur tråkig som helst.

Slipa ben i pannrummet när vädret inte tillåter en utomhusvistelse... Dirty work! 
P3 Dokumentär - Jönköpingskravallerna 1948 i öronen. Slipa, slipa, slipa! 
Nu vill jag bara flytta in! Längtar sååå mycket efter ön och att få ställa i ordning allt i lyan. Det kommer bli sååå bra. <3 På onsdag bär det av!